Conte minstens tot november geschorst

Juventus moet coach Antonio Conte minstens tot november missen. De succestrainer speelde in zijn tijd bij Siena een rol in het Scommessopli-omkoopschandaal.

Conte zou weet hebben gehad van omkoping in het seizoen 2010/2011, toen hij aan het roer stond bij Siena in de Serie B. In wedstrijden tegen Novara en Albinoleffe zou sprake zijn van omkoping en Conte wilde die in de doofpot stoppen. De huidige coach van Juventus wil met de Italiaanse autoriteiten overeenkomen dat hij geen verdere jusititiële vervolging hoeft te ondergaan.

Wel hangt hem een lange schorsing boven het hoofd. De Italiaanse voetbalbond wil Conte op zijn minst tot november niet meer langs de lijn zien, dit kan eventueel nog langer worden. Als het voorstel van zijn advocaten komende woensdag geaccepteerd wordt, zal hij 'slechts' tot november moeten toezien. Ook de Juve-spelers Leonardo Bonucci en Simone Pepe kunnen zwaar gestraft worden.

Het goede EK van de Italiaanse nationale ploeg verlichtte de zorgen om het Scommessopoli-schandaal een tijdje, maar nu begint de ernst van de omkopingszaak opnieuw door te dringen. Kopstukken als Cristiano Doni (Atalanta) en Stefano Mauri (Lazio Roma) werden al opgepakt in het grootste schandaal sinds Calciopoli in 2006, toen Juventus werd teruggezet naar de Serie B.