Griekenland schroeft grensbewaking op

Griekenland gaat het aantal bewakers bij de grens met Turkije verdrievoudigen. Dat heeft de Griekse minister van openbare orde, Nikos Dendias, maandag gezegd. Athene vreest dat Syrische vluchtelingen die nu in Turkije zitten doorreizen naar de Europese Unie.

In geen enkel ander land komen zoveel illegale migranten de EU binnen als in Griekenland. Tot dusver zijn er niet veel Syriërs naar Griekenland gegaan. De Griekse regering staat echter onder druk om illegale migratie aan te pakken, gezien de economische crisis in het land en een werkloosheidscijfer van meer dan twintig procent.

Naast de twaalfhonderd extra grensbewakers gaat Griekenland ook 26 drijvende barrières in de rivier de Evros plaatsen. De Evros ligt op de grens tussen Griekenland en Turkije.

"We maken ons ernstig zorgen", zei Dendias, toen hij werd gevraagd naar de situatie in Syrië. Volgens activisten in Syrië zijn er sinds het begin van de opstand in het land, vorig jaar maart, al meer dan negentienduizend mensen omgekomen.