FOK!filmtips van de dag: Liar Liar

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vandaag nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Vandaag een "gouwe ouwe" film als FOK!filmtip van de dag. Om 20:30 op RTL 8 is Jim Carrey te zien als de grootse leugenaar ter wereld. In Liar Liar liegt hij de hele boel aan elkaar vast en verdraait hij ieder vaststaand feit. Als advocaat legt hem dat geen windeieren. Maar als vader van zijn zoontje heeft dit zeker zijn mindere kanten. En als zijn zoontje voor zijn verjaardag wenst dat hij ook nog eens geen enkele leugen kan vertellen wordt zijn grootste voordeel, zijn grote mond, ineens zijn grootste nadeel.

Op SBS 6 is op hetzelfde tijdstip Mission Impossible uit 1996 te zien. Deze film vormde de basis van deze succesvolle filmreeks.  In de film zijn Jim Phelps en zijn elite-team in Praag om een minutieus plan voor te bereiden om een computerdiskette met de identiteit van de Amerikaanse spionnen uit de handen van de vijand te houden. Het team, bestaande uit Ethan Hunt, Phelps' mooie vrouw Claire, Sarah Davies en een electronische expert, weet dat een diefstal gepland is in Kiev. Helaas voor hen loopt het plan verkeerd af en wordt het hele team, op Hunt en Claire na, vermoord. Wanneer Hunt overstuur contact opneemt met het bureau van zijn regering, wordt hem verteld dat hij beschuldigd wordt van de moorden. Hunt laat dit niet zomaar gebeuren en gaat zelf op zoek naar de echte moordenaars.

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!