"Games voor consoles worden goedkoper"

De prijzen van games voor spelcomputers gaan die voor de pc achterna. Steeds vaker worden zij voor minder dan zestig euro aangeboden. Dat heeft topman Jason Rubin van uitgever THQ gezegd tegen het tijdschrift Game Informer. Rubin kijkt daarbij niet alleen naar de winkelprijs, maar ook naar de downloadprijs van digitaal gedistribueerde games.

De marketingkosten hebben nu te veel invloed op het koopgedrag van consumenten, vindt Rubin. "Ze kopen eerder die game met het marketingbudget van tachtig miljoen dollar", denkt de topman. Dat gaat volgens hem veranderen. Rubin constateert dat spelcomputers langzaam naar een systeem gaan waarbij spellen met verschillende productiebudgetten tegen verschillende bedragen worden aangeboden.

Op pc worden veel spellen via downloadkanalen verkocht, waaronder Steam en GOG. Daarnaast geven veel gamestudio's spellen uit via hun eigen website. De prijzen variëren hierbij van een tot tientallen euro's. De prijs voor een downloadbaar spel op een spelcomputer moet voldoen aan de richtlijnen van de spelcomputerfabrikant.

Uitgever Sega sloot begin deze maand zijn kantoren in onder meer de Benelux. Het Japanse bedrijf wil zich meer op downloadbare spellen richten. Ondertussen maakte gamestudio Robomodo zondag bekend dat het bedrijf 120 duizend kopieën verkocht van het downloadbare skatespel Tony Hawk's Pro Skater HD.


Games voor spelcomputers worden goedkoper (Foto: Novum)