Nachtelijke speedboottocht eindigt met knal op dam

Een tochtje met een speedboot is voor twee 23-jarige mannen zondagochtend vroeg geëindigd met een smak op de keien van een scheidingsdam in Hoek van Holland. Dat laat de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) zondag weten. De twee raakten niet gewond. Hun boot liep bij het nachtelijke ongeluk wel de nodige averij op.

De reddingsdiensten kregen rond 03.00 uur een oproep dat een vaartuig aan de grond was geraakt. Omdat de twee opvarenden niet precies wisten waar ze waren, duurde het een tijdje voordat ze waren gevonden op de dam die de Nieuwe Waterweg en het Beerkanaal scheidt.

De schipbreukelingen werden ongedeerd overgezet op een schip van de Rotterdam Port Authority. Hun speedboot wordt later geborgen.

Het Kustwachtcentrum in Den Helder laat zondagavond weten dat recreatievaarders zondag ruim twintig keer hulp hebben ingeroepen. De problemen waarmee ze kampten betroffen vooral motorpech en problemen met zeil- en stuurgerei. Ook waren enkele recreanten aan de grond gelopen. Eén persoon trok zijn arm uit de kom toen hij zijn omgeslagen boot rechtop probeerde te zetten.