BN'ers boos over arrestatie The Flexican

Verschillende bekende Nederlanders uiten op Twitter hun ongenoegen over de arrestatie van The Flexican. De dj werd zaterdagnacht in Eindhoven in de boeien geslagen nadat hij het aan de stok had gekregen met de politie.

Volgens rapper Sef, die samen met The Flexican had opgetreden tijdens een muziekevenement, werden er rake klappen uitgedeeld door agenten. "Ik heb gewoon klappen gekregen van de politie. Voor niks", twitterde hij. "De politie vindt het blijkbaar normaal om mensen te slaan en te wurgen voor niks. Zonder enige aanleiding hebben ze Flex geslagen en gewurgd."

"Politie in Nederland, echt heel schandalig!", twittert Doutzen Kroes. Ook haar man, dj Sunnery James, neemt het op voor The Flexican. "Ik geloof niet wat ik zie en hoor. De politie heeft zich weer eens van zijn beste kant laten zien."

Ook Kim Feenstra en Arie Boomsma bemoeien zich met de zaak. "WTF? De politie is hier zo fout! Ik schaam me dood dat zulke mensen in blauw rondlopen", schrijft Feenstra, terwijl Boomsma het enigszins opneemt voor de politie. "Thomas is echt heel slecht behandeld", twittert hij over The Flexican. "Ik sta achter hem. Maar dit maakt niet alle politie in Nederland slecht."

Sef laat zondagmiddag weten dat zijn maatje elk moment kan worden vrijgelaten. "Flex mag zo de cel uit. Hij is alleen wel heel heftig toegetakeld. Thanks voor alle support, en alle getuigen graag nog steeds melden!"

The Flexican werd gearresteerd wegens baldadigheid, nadat hij politieagenten zou hebben gehinderd die op weg waren naar een melding. Volgens Sef reed de politie echter over de voet van zijn maatje. "Toen hij daar iets van zei, werd hij direct aangevallen."