Terry aangeklaagd door FA

De Football Association, de Engelse voetbalbond, heeft Chelsea-verdediger aangeklaagd voor racistische uitlatingen naar Anton Ferdinand. Dat meldt Sky Sports.

Twee weken geleden sprak de rechter Terry nog vrij, maar de FA stelde de international vanmiddag toch in staat van beschuldiging. De verdediger had al toegegeven dat hij QPR-verdediger Ferdinand heeft uitgescholden, maar hij heeft altijd ontkend dat hij zich racistisch heeft uitgelaten.

De FA zegt dat ze uit eigen onderzoek nieuwe bewijzen hebben gevonden. Terry zou de uitlatingen hebben gedaan in een Premier League-wedstrijd op 23 oktober 2011. Na de beschuldigingen had de FA hem de aanvoerdersband van de nationale ploeg afgenomen. Hierop stapte toenmalig bondscoach Fabio Capello op.

Beschuldigingen van racisme wierpen afgelopen seizoen een schaduw over de Premier League. Zo werd oud-Ajacied Luis Suárez voor acht wedstrijden geschorst en kreeg hij een boete van vijftigduizend euro, nadat hij Patrick Evra van Manchester United racistisch zou hebben bejegend.