Babywinkel mocht zwangere verkoopster niet dumpen

De winkelketen Baby-Dump heeft vorig jaar ten onrechte een zwangere verkoopster de laan uitgestuurd. Dat heeft de Commissie Gelijke Behandeling deze week bepaald.

Het bedrijf was tevreden over het functioneren van de medewerkster en had haar verlenging van haar tijdelijke contract beloofd. Korte tijd nadat de vrouw echter had verteld dat ze zwanger was, kreeg ze te horen dat de verlenging van de baan was.

Het babyproductenbedrijf voerde als reden op dat de vrouw niet beschikbaar was op de dagen die haar leidinggevende had voorgesteld. Direct na het vertrek van de vrouw nam Baby-Dump iemand anders aan.

De verkoopster zegt dat ze wel degelijk heeft aangegeven dat ze beschikbaar was op de dagen die de leidinggevende had voorgesteld. Ze wilde minimaal drie dagen per week werken na haar bevalling. Volgens haar speelde de zwangerschap een rol bij de uiteindelijke beslissing van haar werkgever.

De Commissie Gelijke Behandeling vindt dit aannemelijk. "Het zou heel gek zijn als de vrouw eerst aangeeft dat zij meer dan drie dagen wil werken, en vervolgens op geen van de voorgestelde dagen beschikbaar is", aldus de commissie.