Castaignos nieuwe spits van Twente

FC Twente staat op het punt om Luc Castaignos over te nemen van Internazionale. De eredivisionist heeft een akkoord bereikt met de speler zelf en is op enkele details na ook rond met de Italianen. De zaakwaarnemer van Castaignos verwacht dat de transfer vandaag nog wordt afgerond.

Twente betaalt naar verluidt zes miljoen euro voor Castaignos, voor wie een contact klaarligt voor vier seizoenen. De 19-jarige aanvaller kwam afgelopen seizoen bij Inter slechts zelden in actie. Het jaar daarvoor kende hij met vijftien doelpunten in 34 duels zijn doorbraak bij Feyenoord.

Als de transfer vandaag wordt beklonken, is Castaignos speelgerechtigd in de derde voorronde van de Europa League tegen Mlada Boleslav uit Tsjechië. "De clubs hebben vandaag nog contact gehad en Inter is bereid om mee te werken. Ik verwacht dus geen problemen", laat zaakwaarmer Karim el Atmani weten.

Twente versterkte de aanvalslinies vorige week al met de van Ajax overgenomen Dmitry Bulykin. Daar staat het vertrek tegenover van Luuk de Jong, die in Duitsland voor Borussia Mönchengladbach gaat voetballen.