'Crisis EU winstgevend voor Eurocraten'

Het Belgische actualiteitenprogramma Terzake deed een eigen onderzoek naar het gehalte aan realisme binnen de EU aangaande het herstellen van de financiële crisis.

Iedereen kent wel de borrelpraat over de Eurocraten in Brussel die schandalig veel geld verdienen en zo goed als geen belastingen betalen. Terzake onderzocht de vele geruchten dat de Eurocraten en financiële instellingen een meer dan dikke boterham verdienen aan de financiële crisis en er belang bij zouden hebben dat deze niet al te snel wordt opgelost. Hiervoor werd de handel en wandel van een Europees ambtenaar, een Europarlementslid en van een lid van de Europese Commissie onderzocht. De uitkomsten en de cijfers waren 'schokkend', aldus Terzake.

De effecten van de methode om de crisis te blussen met nog meer blusgeld uit de stabielere landen blijken ondertussen minimaal, het blusgeld blijkt al te verdampen voor het de gloeiende plaat raakt.

In Spanje geeft nu al een derde regio aan diep in de problemen te zitten, na Valencia en Murcia zou ook Catalonië een infuus vragen. En ook de Griekse premier waarschuwt voor nog meer ellende, de economie zou nog meer achteruitgaan dan voorspeld en het magische vermogen van de 'privatisering' lijkt snel aan kracht te verliezen.