Site Sharia4Holland op zwart

De website shariah4holland.com is donderdagmiddag offline gehaald. De beruchte hackersgroep Anonymous zegt een aanval op de site van de radicaal-islamitische groepering te hebben uitgevoerd. Anonymous had dinsdag al aangekondigd dat de website binnenkort 'down' zou gaan.

De hoster van de website, waar filmpjes en documenten van de leden van Sharia4Holland op stonden, zou hebben laten weten de site niet meer online te willen zetten uit vrees voor een nieuwe aanval.

Anonymous had Sharia4Holland naar eigen zeggen eerder gemaand om te stoppen met haar activiteiten en 'vrijheidsschendende' activiteiten. Anonymous zegt over veel gegevens van Sharia4Holland en de Belgische tegenhanger te beschikken en kondigt aan die te gebruiken om de groep 'voorgoed van de kaart te vegen'.

De anonieme hackersgroep haalde eerder het nieuws met aanvallen op Paypal, Mastercard en VISA omdat die geen betalingen meer wilden doen aan Wikileaks. Anonymous maakt zich ook zorgen over pedofielen.

Abu Qasim, de 29-jarige woordvoerder van Sharia4Holland, werd eerder deze maand nog veroordeeld tot een boete van 750 euro omdat hij Geert Wilders had bedreigd. Hij had de PVV-leider tijdens een demonstratie op de Dam op 25 mei geadviseerd lering te trekken 'uit het geval van Theo van Gogh', wat de rechtbank beoordeelde als een dreiging.

Inlichtingendienst AIVD liet vorig jaar weten Sharia4Holland als een beweging te beschouwen en vond het verhoogde publieke optreden van een aantal leden reden voor alertheid.