Topdrukte verwacht op Schiphol

Schiphol maakt zich op voor de drukste dag van het jaar. Vrijdag worden over de gehele dag ongeveer 177.000 reizigers verwacht. De luchtverkeersleiders krijgen hun handen vol aan het begeleiden van ruim 1300 vluchten.

De drukte wordt niet alleen veroorzaakt door een grote groep mensen die op vakantie gaat, maar ook door mensen die juist van vakantie terugkeren. Om de grote drukte op te vangen zet Schiphol extra personeel in om de reizigers te begeleiden. De marechaussee is gevraagd hetzelfde te doen.

Luchtvaartmaatschappijen is verzocht alle balies open te houden. De luchthaven voert verder twee keer per dag overleg om de drukte in goede banen te leiden en te kijken waar eventuele knelpunten zitten. Reizigers moeten rekening houden met langere wachttijden. Schiphol adviseert vakantiegangers op tijd naar de luchthaven te komen.

Het verwachte aantal reizigers van 177.000 is geen record voor Schiphol. Dat werd vorig jaar op 29 juli neergezet toen de luchthaven 178.000 mensen te verwerken kreeg. In heel juli, augustus en september reizen ongeveer 14,8 miljoen mensen via Schiphol.


Topdrukte verwacht op Schiphol (Foto: Novum)