Utrechtse asbestgasten uit hotelzwembad gezet

Een aantal evacués uit de Utrechtse asbestwijk Kanaleneiland die zijn ondergebracht in Hotel Mitland, mag niet meer gebruikmaken van het hotelzwembad. Er hebben zich woensdag 'onveilige situaties' voorgedaan, laat een woordvoerder van het Utrechtse hotel donderdag weten.

Wat er precies is gebeurd, wil het hotel niet zeggen. Er zou onder meer met krukjes zijn gegooid naar andere hotelgasten. Ook werd het bad zwaar bevuild aangetroffen en zou er in het bad geplast en gepoept zijn.

Tegenover het AD verzuchtte Bert Plijnaar van familiehotel Mitland; "'Nou, kijk, een zwembadhotel heeft geen toezicht. Dus wat krijg je dan: een zwembad vol met kinderen die er in poepen en plassen, baldadigheden zoals met krukjes gooien. Kijk, het is een kwestie van een andere cultuur. En daarom hebben we besloten dat het zwembad maar even dicht moest".  Het hotel heeft woningcorporatie Mitros en de gemeente op de hoogte gesteld.

Mitland vangt sinds zondag bewoners uit Kanaleneiland op nadat er in de wijk asbest was gevonden na werkzaamheden. In totaal moesten driehonderd mensen een ander onderkomen zoeken. Naast Hotel Mitland zijn ook evacués ondergebracht in hotels in onder meer Houten en Nieuwegein.