Beschonken bestuurder paard en wagen aangehouden

De bestuurder van een paard en wagen is dinsdagavond in Bunnik aangehouden omdat hij teveel had gedronken. Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

De politie ontving een melding dat een man op de Rhijnauwenselaan zijn paard aan het mishandelen was. Toen de politie ter plaatse aankwam was de 74-jarige man, die duidelijk in beschonken toestand verkeerde, bezig het rijtuig van zijn paard te halen.

De man had in De Bilt wat gedronken op een terras. Het paard raakte daarna nerveus door de mensen om hem heen, waardoor de man de controle over het dier verloor. Het paard sprong over een hek, maar de wagen bleef steken, waardoor het dier vast stond.

Een dierenarts die bij toeval in de buurt was stelde vast dat het paard niet was mishandeld. Wel was het dier zwaar aan het zweten en erg gestrest. Het dier is naar een boerderij in de buurt gebracht om tot rust te komen.

De politie heeft de Biltenaar meegenomen naar het politiebureau. Daar bleek hij een alcoholpromillage te hebben van ongeveer 0,9, terwijl 0,5 de wettelijke limiet is.