Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un is getrouwd

Het is officieel. De Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un is getrouwd. De Noord-Koreaanse staatstelevisie heeft woensdag voor het eerst gerept over 'de echtgenote' van Kim. De afgelopen weken werd volop gespeculeerd over de status van de mooie jonge vrouw die Kim plotseling geregeld in het openbaar vergezelde.

Kim bracht dinsdag met 'zijn echtgenote, kameraad Ri Sol Ju', een bezoek aan een pretpark, zo meldde de tv-omroeper terloops. Over Ri werd verder niets verteld en ook werd niet gezegd sinds wanneer de twee getrouwd zijn.

Zeven maanden geleden volgde de twintiger Kim Jong Un zijn overleden vader Kim Jong Il op en de laatste tijd verscheen hij steeds vaker in het gezelschap van een jonge vrouw, bijvoorbeeld bij een concert waarbij ook allerlei Disney-figuren optraden. Dat hij met een vrouw in het openbaar verscheen was alleen al opmerkelijk omdat zijn vader zich nooit met zijn vrouw vertoonde. Ook Kim Jong Un was tot hij eind 2010 in beeld kwam als toekomstige opvolger van zijn vader een grote onbekende.


Noord-Koreaanse leider Kim Jong Un is getrouwd (Foto: Novum)