Nieuw besturingssysteem iPhone dit najaar

De nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem van Apple komt dit najaar op de markt voor iPads, iPods en iPhones. Dat heeft het bedrijf dinsdagavond bekendgemaakt. De introductie van iOS 6 gaat vermoedelijk hand in hand met de lancering van een nieuwe iPhone.

Amerikaanse techweblogs vermoeden dat het besturingssysteem in oktober wordt uitgebracht, precies een jaar na de introductie van iOS 5. De iPhone 5 zou in september op de markt komen. Het zou dan gaan om de laatste iPhone waar de vorig jaar oktober overleden Apple-topman Steve Jobs aan gewerkt heeft.

Bezitters van een Macbook kunnen sinds woensdag aan de slag met het nieuwe besturingssysteem Mountain Lion. Hiermee krijgen de laptops van Apple functies die geïnspireerd zijn door de iPhone en iPad. Software op de laptops wordt in de slaapmodus automatisch bijgewerkt en gebruikers kunnen berichten versturen naar iPhone-bezitters.

Apple boekte het afgelopen kwartaal 8,8 miljard dollar winst. Dat financiële succes dankt het vooral aan de verkoop van ruim 17 miljoen iPads, een verkooprecord voor het bedrijf, en 26 miljoen verkochte iPhones.


Nieuw besturingssysteem iPhone dit najaar (Foto: Novum)