Vettel was gewaarschuwd door FIA

De Formule 1-coureurs waren voor aanvang van de Grand Prix van Duitsland nogmaals gewaarschuwd dat het voordeel behalen door het rijden buiten het circuit bestraft zou gaan worden. Red Bull-coureur Sebastian Vettel haalde in de slotfase van de race op Hockenheim Jenson Button op deze wijze in en werd bestraft.

Vettel probeerde de McLaren-coureur bij de Spitzkehre buitenom te passeren en ging bij het voltooien van zijn actie met vier wielen buiten het circuit. Button beklaagde zich erover en kreeg van de stewards gelijk, omdat Vettel niet 'op elk moment' op de baan bevond. De Duitser kreeg een tijdstraf van twintig seconden en viel hierdoor terug naar de vijfde plaats in de eindrangschikking.

Autosport weet te melden dat de regels voor aanvang van de Grand Prix van Groot-Brittannië middels een brief van FIA-directeur Charlie Whiting onder de aandacht zijn gebracht bij de teams en de stewards. In de brief staat dat een coureur van het verlaten van de baan geen voordeel mag hebben en dat de stewards bij twijfel hierover moeten beslissen.