Samsung Galaxy Tab 7.7 verboden in Europa

Het Duitse gerechtshof in Düsseldorf heeft vandaag de verkoop van de Galaxy Tab 7.7 verboden in heel Europa. De grote variant, de Galaxy Tab 10.1, maakt geen inbreuk op patenten van Apple en mag wel verkocht worden. Een tegenslag voor Samsung, in een slepende strijd tegen Apple.

Volgens het hof maakt de Tab 7.7 inbreuk op schetsen van Apple uit 2004. Eerder kon Samsung de rechter nog overtuigen dat Samsung GmbH een zelfstandig bedrijf was, los van het moederbedrijf Samsung Korea. Hierdoor werd de Tab 7.7 vorig jaar alleen in Duitsland verboden. In hoger beroep werd echter bepaald dat Samsung GmbH in opdracht van het moederbedrijf werkt en daardoor geen losstaand bedrijf is. Reden genoeg om de tablet in heel Europa te verbieden.

Eerder oordeelde een Britse rechter juist dat de tablets van Samsung geen inbreuk maken op de patenten van Apple. De consument zou de tablets prima uit elkaar kunnen houden, want de producten van Samsung zijn 'niet zo cool als Apple'.

Of de tablet daadwerkelijk uit de schappen wordt gehaald is afwachten. Samsung Nederland is in hoger beroep gegaan, waardoor de tablet nog verkocht mag worden.