Tijdreis-thriller opent Toronto Film Festival

De tijdreis-thriller Looper zal de opening zijn van het Toronto Film Festival dat begint op 6 september. Bruce Willis en Joseph Gordon-Levitt spelen de hoofdrollen.

Looper speelt zich af in de nabije toekomst waarin tijdreizen strikt verboden is. Het wordt alleen gebruikt door de maffia als ze iemand kwijt willen. Het doelwit wordt dan dertig jaar terug in de tijd gestuurd, daar wacht een "Looper", een soort huurling, om diegene te vermoorden. Het klinkt als een wat ingewikkelde constructie, maar het scheelt een hoop opruimwerkzaamheden. De 25-jarige Joseph Simmons (Joseph Gordon-Levitt) speelt een Looper in het jaar 2047. Op een dag herkent hij zijn nieuwe doelwit als zijn toekomstige zelf (Bruce Willis). Hij laat hem, zichzelf dus, ontsnappen en vanaf dat moment zit zijn werkgever, uit de toekomst, achter hem aan.

Looper is geschreven en geregisseerd door Rian Johnson. Met zijn film Brick (overigens ook met Joseph Gordon-Levitt in de hoofdrol) won hij tijdens het Sundance Film Festival in 2005 de juryprijs voor meest originele film.

Tijdens het Toronto Film Festival worden onder andere ook de nieuwe films van Robert Redford (The Company You Keep), Ben Affleck (Argo) en Billy Bob Thornton (Jane Manfield's Car) getoond. Het Toronto Film Festival is het grootste filmfestival na Cannes. Bekende films die tijdens dit festival in première gingen zijn onder andere Ray, Der Untergang en Crash.