Britse The Voice spreekt problemen tegen

Bij de Britse editie van The Voice is alles koek en ei. Het is niet waar dat twee coaches zijn vertrokken, en dat bij een auditie maar vijf mensen zouden zijn komen opdagen, ligt volgens een woordvoerder genuanceerder.

Zowel Jessie J als Tom Jones heeft nog niet getekend voor het tweede seizoen van The Voice UK. De coaches zijn echter nog in onderhandeling, laat een woordvoerder van het programma weten aan de BBC. De twee namen in het eerste seizoen naast Will.i.am en Danny O'Donoghue plaats op de draaiende stoelen. De rapper en de The Script-zanger zijn zeker aan boord voor een tweede seizoen.

Ook het verhaal van de vijf auditanten klopt niet. "Zaterdag was een open-mic. Onze officiële audities vinden in augustus en september plaats", zegt de woordvoerder over de vijf mensen die in Birmingham op kwamen dagen. The Voice UK is volgens hem juist populairder geworden. "Meer dan 25 duizend mensen hebben zich opgegeven. Dat is meer dan vorig jaar."

De kijkcijfers van het eerste seizoen The Voice UK vielen tegen. Britain's Got Talent, dat tegenover The Voice werd uitgezonden, trok veel meer kijkers. Een tournee die de kandidaten met de coaches zouden geven, werd onlangs afgelast wegens tegenvallende kaartverkoop.