Wel warm, niet tropisch

Het kwik in De Bilt komt deze week waarschijnlijk niet boven de 30 graden uit. Daardoor kan de eerste tropische dag van het jaar nog niet worden genoteerd, voorspelt weeronline.nl. De temperaturen blijven woensdag steken op 28 tot 29 graden. Alleen in Limburg komt het kwik naar verwachting boven de 30 graden uit.

Dinsdag is het weer zomers met gemiddeld 26,7 graden. Aan de stranden in Noord- en Zuid-Holland is het na het middaguur het warmst met temperaturen tegen de 27 graden. In de loop van de middag draait de wind, waardoor het twee tot drie graden afkoelt.

Naar verwachting blijft het kwik tot en met vrijdag boven de 25 graden uit komen en is er weinig bewolking. Vanaf vrijdag worden lokaal buien verwacht. Voor hooikoortspatiënten is dat goed nieuws. De droogte tot vrijdag zorgt voor veel pollen in de lucht. In het weekend wordt het weer kouder, met zondag ongeveer 20 graden.

De zon schijnt deze week fel en mensen met een onbeschermde huid kunnen snel verbranden. De zonkracht valt in categorie 7 op de uv-index, aldus een woordvoerder van weeronline.nl. De hoogste categorie in Nederland is 8, maar die wordt zelden gehaald.