Ubisoft gaat voor goedkope spellen

Het Franse gamebedrijf Ubisoft denkt goed te kunnen verdienen met de eerste lichting spellen voor de Wii U-spelcomputer. Het bedrijf heeft zeven spellen in de maak, waarvan er vijf niet meer dan een miljoen euro aan investeringen vergen. Dat heeft topman Yves Guillemot gezegd in een gesprek met investeerders. Naar schatting maakt het bedrijf met vierhonderdduizend verkochte spellen al winst.

De Wii U moet eind dit jaar in de winkel liggen. Op de eigen website spreekt Ubisoft over het najaar. Gamers krijgen dan spellen voorgeschoteld die doen denken aan eerder uitgegeven spellen voor de Nintendo Wii. Rabbids Land wordt een gezelschapsspel, Your Shape is een fitnessgame, Sports Connection biedt verschillende sportspelletjes en het bedrijf werkt aan de actiegame Marvel Avengers: Battle for Earth. Het dansspel Just Dance 4 is de vijfde 'goedkope' game die Ubisoft maakt voor de Wii U.

De twee spellen die meer geld kosten, zijn ZombiU en Rayman Legends. "Maar we praten niet over budgetten die vergelijkbaar zijn met Assassin's Creed of Ghost Recon", benadrukt Guillemot. De Franse uitgever is van mening dat innovatie bij deze spellen belangrijker is dan een grote productiewaarde.


Ubisoft gaat voor goedkope spellen (Foto: Novum)