Minder treinverkeer door werk station Zwolle

Het NS-station in Zwolle wordt vanaf dinsdag stevig onder handen genomen. Dan begint de grootschalige renovatie en uitbreiding van het spoorknooppunt. Dat is nodig om in de toekomst de groei van het aantal reizigers op te vangen en de aansluiting van Zwolle op de nieuwe Hanzelijn mogelijk te maken. Dat meldde ProRail maandag.

De werkzaamheden zullen de komende weken tot overlast en vertragingen voor reizigers leiden. Vanaf Zwolle rijden in noordelijke en zuidelijke richting minder of helemaal geen treinen. Reizigers worden dan per bus vervoerd. ProRail heeft daarvoor aan de zuidzijde van het station een speciaal busstation gebouwd.

De komende 2 weken worden onder meer vier spoordekken op hun plek gereden voor de nieuwe reizigerstunnel. De dekken wegen 1000 tot 1400 ton per stuk. "Een titanenklus die binnen 2 weken moet zijn geklaard", aldus ProRail. Ook wordt aan het vierde perron gewerkt, waar straks de treinen van de Hanzelijn (Zwolle-Kampen-Dronten-Lelystad) aankomen en vertrekken. De Hanzelijn moet begin december gaan rijden.

Minder treinverkeer door werk station Zwolle
Minder treinverkeer door werk station Zwolle (Foto: ANP)