Van der Voort uitgeschakeld op World Matchplay

Vincent van der Voort is er niet in geslaagd de tweede ronde te bereiken van het World Matchplay in Blackpool. De darter uit Almere verloor met 10-5 van Ian White.

Van der Voort keek tijdens de eerste pauze al tegen een 4-1 achterstand aan, mede doordat White 99 en 161 uitgooide. In het tweede deel van de partij gingen de legs met de darts mee tot de tiende leg. Van der Voort stond na vier beurten op tops, maar kreeg niet de kans om uit te gooien. White gooide 164 uit en ging met een 7-3 voorsprong de tweede pauze in. De snelste darter ter wereld raakte licht gefrustreerd in het slot van de partij, won nog wel zijn eigen legs maar kon geen potten meer breken. White won uiteindelijk de partij met 10-5.

Een andere partij op de avond ging tussen Phil Taylor en Mervyn King. Het werd een spannende partij. Tot 5-5 ging het gelijk op met snelle legs en goede finishes. In de elfde leg wist The Power als eerste een break te pakken. Daarna liep hij uit tot 8-6. The King bleef stug doorgooien en kwam weer op gelijke hoogte. King kreeg daarop een volle beurt om op voorsprong te komen, maar mistte tops. Taylor wist optimaal te profiteren met een 68-finish en gooide daarna de partij uit.

Ook verliezend finalist op het WK Andy Hamilyon kwam in actie. Hij won met 10-7 van Brendan Dolan. De laatste partij ging tussen Mark Webster en Colin Lloyd. Deze wedstrijd werd gewonnen door Webster met 10-6. Morgen staan de laatste eerste ronde wedstrijden op het programma. Gary Anderson neemt het op tegen Dean Winstanley en Dave Chisnall speelt tegen Ronnie Baxter.