Weinstein-broers krijgen oeuvreprijs

De filmproducenten Harvey en Bob Weinstein worden geëerd met de Producers Guild of America's 2013 Milestone Award. De broers komen daarmee in een rijtje met James Cameron, Clint Eastwood en Leslie Moonves.

Deze oeuvreprijs wordt uitgereikt door de Producers Guild of America (PGA), een gilde voor de Amerikaanse entertainmentindustrie. Michael De Luca, bestuurslid van de PGA zei over de Weinstein-broers: "Hun gepassioneerde aandacht voor de bijzondere verschillen tussen mensen heeft ons iconische films gebracht als The English Patient, Shakespeare in Love, Good Will Hunting en meer recentelijk The King's Speech en The Artist" De PGA wil de Weinstein-broers eren omdat ze met deze films een groot publiek bereikten, terwijl doorgaans dit soort films niet verder komen dan een bescheiden filmtheater.

In een eerste reactie bedankten de eigenaars van de filmstudio The Weinstein Company de mensen met wie ze gewerkt hebben en het publiek dat hun films kwam zien. "Zonder het publiek dat nieuwsgierig was naar een film zonder ondertiteling, of zelfs zonder kleur of geluid hadden we dit nooit bereikt. We zijn geroerd dat de PGA ons levenswerk wil eren."

De Producers Guild of America's 2013 Milestone Award zal op 26 januari 2013 tijdens de jaarlijkse PGA Awards uitgereikt worden.

De Weinstein-broers