Ouders Amstelveense zedenzaak teleurgesteld

De ouders van de kinderen die betrokken zijn bij de Amstelveense zedenzaak vinden het 'onbestaanbaar' dat het Openbaar Ministerie tevreden is met de uitspraak tegen Flovin O. en Matthijs van der M. Dat laat hun advocaat Richard Korver maandag weten.

Flovin O. en Matthijs van der M. werden maandag veroordeeld. O. kreeg 3,5 jaar cel voor het misbruiken van een baby en het bezitten en verspreiden van kinderporno. Hij misbruikte de baby in het huis van en samen met Robert Mikelsons. Zijn huisgenoot Van der M. kreeg negen maanden. Tegen O. was vier jaar geëist, maar hij werd verminderd toerekeningsvatbaar gerekend. Het OM ziet geen aanleiding om in hoger beroep te gaan.

De ouders van de slachtoffertjes zijn het oneens met de uitspraak en hadden graag gezien dat het OM naar hen had geluisterd bij het beslissen over hoger beroep. "Het is triest te moeten constateren dat dit kennelijk niet het geval is geweest", laten zij weten via hun advocaat.

Als O. of Van der M. wel in hoger beroep gaat, dan gaat het OM daarin mee. Daarmee wordt het mogelijk dat het OM een nieuwe eis formuleert.