Cavendish mag weg bij Team Sky

Team Sky zal Mark Cavendish geen strobreed in de weg leggen mocht hij naar een ander wielerteam willen vertrekken, zo meldde teammanager Dave Brailsford aan de BBC. De 27-jarige sprinter moet als hij blijft er aan wennen dat Sky in de Tour weinig voor hem zal gaan rijden.

Cavendish won in de afgelopen Tour de France drie etappes. Bij HTC-Highroad had de Brit de beschikking over een indrukwekkende trein. Bij Sky kon hij regelmatig op de hulp van slechts één of twee ploegmaten rekenen. De rest werd opgeofferd om kopman Bradley Wiggins in het geel te houden.

Brailsford benadrukt dat die situatie in de nabije toekomst niet verandert, omdat een goede eindklassering voor de kopman het hoofddoel is. "Als hij (Cavendish) wil rijden in een ploeg die volledig rond hem is gebouwd, dan heeft hij daar alle recht op. We gaan ook in de toekomst voor het klassement. We zullen zeker overleggen met Mark. Ik wil zijn mening horen. Hij is een echte winnaar, als het even kan houden we die aan boord." Maar mocht de Brit besluiten te vertrekken, dan maakt Sky er geen probleem van.