Ruim tien mille aan drugsboetes op hardcorefestival

Tijdens het hardcorefestival Dominator in het Brabantse Eersel zijn zaterdag bijna tachtig mensen betrapt met drugs. Via snelrecht werden 74 zaken afgehandeld. De verdachten kregen boetes variërend van 20 tot 1250 euro. In totaal heeft OM 10.670 euro aan boetes opgelegd.

Drie verdachten zijn meegenomen voor onderzoek. Een 22-jarige Fransman met honderd pillen, een 19-jarige man uit Oud Beijerland die honderd xtc-pillen, achttien MDMA-capsules en vier pakjes cocaïne bij zich had en een 23-jarige man, die zestig xtc-tabletten, speed en ketamine voorhanden had.

De politie is niettemin tevreden over het verloop van het evenement, dat plaatsvond tussen 11.00 uur en 23.00 uur op het E3-strand in Eersel en spreekt van een goede sfeer.

Er waren ongeveer 25 duizend bezoekers op het festival, dat een zerotolerancebeleid hanteert op het gebied van drugs. Alle bezoekers werden bij binnenkomst gefouilleerd door beveiligingsmedewerkers. Ook is streng gecontroleerd op verboden wapenbezit. De politie zette ongeveer honderd agenten in. Er waren ook politiehonden en -paarden aanwezig.