[Tour] Prudhomme: "Wiggins mooie naam op erelijst"

De slotetappe van de Tour de France is nog bezig, maar Tour-baas Christian Prudhomme heeft de 99e editie al geanalyseerd. De Fransman vindt Bradley Wiggins een goede winnaar en ziet het als een start van een nieuw tijdperk van de wielersport.

"Wiggins is een mooie naam op de erelijst", liet Prudhomme aan Sporza weten. "Wiggins is een winnaar zoals Miguel Indurain en Jacques Anquetil. Hij domineert in de tijdritten en volgt in de bergen. Wiggins heeft zelfs meer gedaan dan volgen. Alleen zijn teamgenoot Chris Froome was sterker dan hij in de cols."

"Het is misschien jammer dat er geen echt front is gekomen tegen Wiggins. Maar ik denk dat Nibali en Evans niet sterk genoeg waren om de dominantie van de Sky-ploeg te doorbreken. We moeten ook niet zeuren over het koersgedrag van Froome. Sky was hier met een duidelijk plan: winnen met Wiggins."

Prudhomme ziet door de winst van Wiggins een nieuw tijdperk aanbreken in de wielersport. "Dit is het begin van een nieuw tijdperk. Er is duidelijk een kentering in het wielrennen. De Angelsaksische landen nemen de plaats in van de traditionele landen zoals België, Italië en Spanje. Het is ongelooflijk hoe teams als Sky alles voorbereiden."