'Mariah Carey vangt 17 miljoen voor American Idol'

Mariah Carey staat op het punt te tekenen voor American Idol. De zangeres krijgt naar verluidt zeventien miljoen dollar om in de jury plaats te nemen, schrijft de Amerikaanse film en tv-website Deadline. Careys echtgenoot Nick Cannon zei onlangs nog dat de zangeres minimaal veertig miljoen zou moeten krijgen.

Als Carey daadwerkelijk tekent voor zeventien miljoen, vestigt de diva daarmee een record. Britney Spears, die in het nieuwe seizoen van X Factor te zien is als jurylid, vangt zo'n vijftien miljoen dollar. Daarmee is de popprinses vooralsnog het best betaalde jurylid. Bij American Idol moet Carey Jennifer Lopez, die twaalf miljoen verdiende, gaan vervangen.

Cannon vindt dat zijn echtgenote minimaal het dubbele van Lopez' salaris moet verdienen. "Als Jennifer Lopez twintig miljoen dollar kreeg, dan moet dat toch wel verdubbeld worden", zei de presentator tegen entertainmentwebsite TMZ. Later beweerde Cannon dat hij Carey niet voor minder dan honderd miljoen plaats laat nemen in de jury.

Lopez is niet het enige American Idol-jurylid dat opstapt, ook Steven Tyler pakte zijn biezen. Hij wil alle tijd hebben voor zijn band Aerosmith. Wie hem gaat vervangen, is nog niet bekend. Verschillende namen doen de ronde, zo worden Adam Lambert en Charlie Sheen genoemd.