Goede dag Joost Luiten op The Open

Golfer Joost Luiten kende zaterdag een goede dag tijdens The Open. Op de derde dag van het Britse major ging de Bleiswijker rond in 69 slagen, een onder het baangemiddelde. Zijn score na drie dagen is +2 en daarmee staat de enige Nederlandse deelnemer op de baan van Royal Lytham & Saint Annes 33e. Luiten had vrijdag nog als laatste de cut gehaald.

De leiding na drie dagen is in handen van Adam Scott. De Australiër profiteerde met een ronde van 68 optimaal van een off-day van Brandt Snedeker. De Amerikaan stond vrijdag nog op tien slagen onder par, maar liep een ronde 73 en zakte naar de tweede plaats. Die deelt hij met Graeme McDowell. De Noord-Ier had bogeys op de tweede en vijfde hole, maar birdiede vijf holes en kwam op -7 uit.

Scott sloeg zaterdag drie birdies en een bogey en ging naar een score van -11. Tiger Woods zakte van de derde naar de vierde plaats. Met een ronde par bleef de Amerikaan op -6 staan.

Anirban Lahiri uit India was goed voor een van de hoogtepunten van de dag. Op de negende hole sloeg hij een hole-in-one. Behalve een staande ovatie leverde hem dat echter niets extra's op.