FOK!filmtip van de dag: Monsters vs. Aliens

Elke dag zijn er wel meerdere films op de televisie te zien. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft elke dag een overzicht van de beste films en bij gebrek daar aan een dvd-tip. Valt er vanavond nog wat te zien? Je leest het op FOK!film.

Vandaag is er een waslijst van mogelijke films op televisie. Toch was het nog even lastig om een keuze te maken. Natuurlijk kijken we met alle liefde weer naar Indiana Jones And The Last Crusade om 19.30 uur op BBC1, maar in januari is de film al onze filmtip van de dag geweest. Misschien pakken we nog een half uurtje mee, want om 20.00 uur op SBS6 start de FOK!filmtip van de dag: Monsters vs. Aliens.

Susan Murphy (stem van Reese Witherspoon) staat op het punt te trouwen met Derek, haar grote liefde en weerman van het plaatselijke televisiestation. Wanneer Susan voor de plechtigheid nog even naar buiten gaat, wordt zij geraakt door een meteoor. De gevolgen zijn 'enorm', letterlijk en figuurlijk. Ze verandert op slag in Ginormica, een vijftien meter groot 'monster'. Ze wordt meteen gevangen genomen en opgesloten in een kamp, waar nog meer 'monsters' gevangen zitten. Susan leert hier Dr. Cockroach kennen, een briljant wetenschapper wiens laatste experiment dermate mislukte dat hij veranderde in een insect. Verder ontmoet ze The Missing Link, een half-aap/half-vis en de slijmerige B.O.B. (stem van Seth Rogen). Tot slot zit ook Insectosauris opgesloten in de gevangenis. Het lijkt of Susan haar dagen zal moeten slijten op deze geheime locatie. Tot de hulp van de 'Monsters' wordt ingeroepen. De planeet Aarde wordt aangevallen door buitenaardse robots genaamd The Aliens en de enige die deze zouden kunnen verslaan zijn The Monsters. Susan vertrekt met haar nieuwe vrienden naar de aarde om de strijd aan te gaan. Maar niet voordat zij bij haar ouders langs is geweest. Deze lijken nauwelijks te schrikken van haar enorme verschijning, maar de buurt des te meer. Wat volgt is een gevecht op leven en dood. Zal Susan er samen met haar mede-monsters in slagen de Aliens te verslaan? En hoe zal haar leven er verder uitzien, nu ze veranderd is in Ginormica? Is er wel plaats voor haar op déze aarde?

Ook meehelpen aan de FOK!filmtip? Meld je aan als redacteur nieuws voor FOK!film. Stuur een bericht met motivatie naar film@fok.nl!