Wenger benadrukt: "Ik wil Robin houden"

Robin van Persie ging niet mee op de Aziatische tour van Arsenal. Trainer Arsène Wenger wil de spits, die zijn contract niet verlengde, het liefst behouden voor zijn club. 

Manchester United, Manchester City en Juventus azen op de topscorer van de Premier League. Van Persie zou zelf ook weg willen, maar Arsenal werkt voorlopig niet mee aan een mogelijke transfer. Zijn Franse trainer steekt nog eens de loftrompet voor de Nederlander.

Liefst behouden
"Voor mij is Van Persie een van de beste spitsen ter wereld, zo niet dé beste. Het is mijn wens om hem bij de club te houden. Verder wil ik alles doen wat in het belang van Arsenal is, dat is de situatie nu. Meer valt er niet over te zeggen", aldus Wenger op de clubwebsite.

De transferperikelen rond Van Persie zouden Arsenals voorbereiding kunnen verstoren. Vorig seizoen gebeurde dat immers ook met Samir Nasri en Cesc Fàbregas.

Focussen op voetbal
"Robin was een uitzonderlijke leider vorig seizoen. We weten dat we hard moesten werken om uiteindelijk derde te worden, vanwege een slechte start van het seizoen. We verloren vier van de zeven wedstrijden. We hebben geleerd dat we ons moeten focussen op de seizoensstart en niet op sommige transfers."

"Als een transfer gebeurt, gebeurt die. Zolang je bij een club bent, moet je gewoon alles geven en daar moet je trots op zijn als speler of trainer. Ik weet zeker dat Robin zo is. Hij is volledig geconcentreerd op zijn baan elke dag. Hij houdt van voetbal en zal dat ook blijven doen zolang hij hier is."