Van der Wiel wil niet geforceerd naar andere club

Gregory van der Wiel heeft er geen moeite mee om nog een jaar bij Ajax te spelen als een transfer uitblijft. De rechtsback houdt er rekening mee dat hij in dat geval op de bank belandt, vanwege zijn volgend jaar aflopende contract. "Als het zo moet gaan, ik heb er niets over te zeggen blijkbaar. Dan maar met alle gevolgen van dien. Als dat is wat ze willen."

De 24-jarige Van der Wiel kreeg eerder al van trainer Frank de Boer te horen dat een vertrek de beste optie is, zodat de Amsterdammers nog aan hem kunnen verdienen. "Ik ga niet geforceerd naar een club waar ik eigenlijk helemaal niet naar toe wil, waar ik me niet prettig bij voel", zegt de Amsterdammer in het Algemeen Dagblad.

De 35-voudig international van Oranje voelt zich onder druk gezet door Ajax. "Het is niet leuk als je weg moet. Eigenlijk is de optie om te blijven weggenomen. Ik hoop dat de club bedenkt dat ik hier al vanaf mijn zevende rondloop, dat het mijn droom was om voor deze club te spelen en dat ik me al die jaren voor honderd procent heb ingezet."