Superheld Batman verovert bioscoop

Als er één film is die deze zomer ongetwijfeld volle zalen zal trekken, dan is het wel The Dark Knight Rises. De derde en laatste Batmanfilm van de Britse Hollywoodregisseur Christopher Nolan gaat vrijdag wereldwijd in première.

Filmmaatschappij Warner Bros heeft hoge verwachtingen, ook voor Nederland. "Het is het slotstuk van een sage, te vergelijken met de laatste film van Harry Potter" , aldus een woordvoerster van de Nederlandse tak van WB.

Aan de zogeheten buzz over de film op internet hoeft het niet te liggen. Die was enorm. Overal werd druk gespeculeerd over het verhaal, de karakters, de special effects en natuurlijk de afloop. De recensies, zowel in de VS als in Nederland, zijn overwegend zeer positief.

De superheld Batman werd in de jaren 60 wereldberoemd door de gelijknamige Amerikaanse tv-serie. Later volgden speelfilms van wisselende kwaliteit. Nolan pakte deze eeuw de draad weer op met een drieluik: Batman Begins, The Dark Knight en nu The Dark Knight Rises waarin Batman wordt vertolkt door Christian Bale.

Superheld Batman verovert bioscoop
Superheld Batman verovert bioscoop (Foto: ANP)