Politie toont foto's van auto's aanslag Waalre

De politie heeft donderdagavond foto's naar buiten gebracht van de twee auto's waarmee de aanslag op het gemeentehuis in Waalre is gepleegd. Getuigen die de informatie hebben over de auto's of de inzittenden, worden opgeroepen zich te melden. Bij de aanslag ging het gemeentehuis in vlammen op.

Het gaat om een zwarte Volkswagen Golf met kenteken 42-JJ-ZK en een blauwe Volkswagen Bora met kenteken 11-RH-NK. De Golf is gestolen in Eindhoven, de Bora in Geldrop. Dat zou zijn gebeurd in de uren voorafgaand aan de aanslag, die woensdag in de vroege ochtend plaatsvond. De politie heeft veertig rechercheurs op de zaak gezet.

De paspoorten uit de kluis van het gemeentehuis, die de brand doorstond, worden mogelijk vanaf vrijdag uitgereikt, meldt de gemeente Waalre. Een medewerker van het ministerie van Binnenlandse Zaken beoordeelt eerst of de paspoorten inderdaad gewoon kunnen worden gebruikt. Behalve de kluis bleef ook de server van het gemeentehuis gespaard, waardoor beveiligingsbeelden gered konden worden.

Alle medewerkers van de gemeente zijn inmiddels bereikt, ook zij die gisteren nog op vakantie waren. De medewerkers hebben nazorg aangeboden gekregen; hoeveel van hen daar ook gebruik van willen maken, is niet bekend. Waar de ambtenaren vanaf maandag werken, moet nog worden besloten.

Twee auto's ramden in de nacht van dinsdag op woensdag rond 03.00 uur het pand van het gemeentehuis, waarna het gebouw in brand ging. Doordat op twee verschillende ingangen werd ingereden, kon het vuur snel om zich heen grijpen. Hoewel de gemeente, OM en de politie spreken van 'duidelijke opzet', willen zij nog geen uitspraak doen over het motief van de daders.