[Tour] Wiggins had bijna tranen in zijn ogen

Bij Bradley Wiggins is na de zeventiende etappe van de Tour de France het besef doorgedrongen dat hij de ronde wel eens zou kunnen gaan winnen. De renner van Team Sky hield stand in de bergen en liep in de laatste beklimming van de dag nog eens weg bij zijn concurrenten. Hij kwam samen met ploeggenoot Chris Froome over de streep.

"Op de top van de Peyresourde stond ik mezelf voor het eerst de gedachte toe dat ik deze ronde ga winnen. In de slotfase had ik moeite om de concentratie vast te houden. Froome schreeuwde steeds dat we een kans hadden om uit te lopen. Ik was even in een andere wereld, had bijna tranen in mijn ogen."

In de etappe werd actie verwacht van de nummer drie van het klassement Vincenzo Nibali, maar de Italiaan kon op de slotklim niet meer volgen. "Ik zei bij de start in Luik al dat je 21 dagen constant moet presteren in de Tour. Nibali was woensdag top, maar vandaag niet. Hij zat al heel vroeg aan zijn limiet." Wiggins zelf zat dat ook, maar kreeg hulp van Froome. "Hij reed opnieuw heel sterk. De hele ronde al is hij een fantastische ploeggenoot. Ik weet zeker dat hij ooit de Tour zal winnen en dat ik daaraan een bijdrage lever."