Ambtsketen Waalre teruggevonden in as

De ambtsketen van de burgemeester van Waalre Henri de Wijkerslooth is teruggevonden in de asresten van het gemeentehuis van Waalre. Dat laat een woordvoerder van de gemeente donderdag weten.

De ambtsketen werd teruggevonden in een gedeelte van het monumentale pand waar de brand minder hevig heeft gewoed. Waar de keten precies is gevonden wist de woordvoerder niet, maar waarschijnlijk was dat in de kamer van De Wijkerslooth.

Dinsdagnacht vloog het gemeentehuis van de Brabantse gemeente in brand, nadat twee auto's het pand waren binnengereden. Op de vraag wie verantwoordelijk is voor de aanslag, wezen veel mensen woensdag in de richting van een groep kampbewoners. De Wijkerslooth riep donderdag op te stoppen met de beschuldigingen, omdat het onderzoek nog loopt.

De gemeente is vanaf vrijdag weer open voor publiekszaken vanuit een brandweerkazerne. Waarschijnlijk kan de rest van de 130 ambtenaren, van wie overigens een flink deel op vakantie is, maandag ook weer aan de slag vanuit een vervangende locatie.

ANP meldde bovendien dat alle waardevolle documenten van de gemeente Waalre zijn gered. Ze zijn in redelijk ongeschonden toestand teruggevonden in een afgesloten kluis. "Deze kluis bleek na de brand intact te zijn'', zei burgemeester Henri de Wijkerslooth donderdag na een bezoek aan het uitgebrande pand. "We kunnen zo door!'', zei de burgemeester. "We moeten nu nog zoeken naar een kantoorpand waar we onze computers kunnen aansluiten.''