Madonna toont oorlogsfilm voor concert Polen

Het concert dat Madonna 1 augustus geeft in Warschau wordt geopend met een korte film over de Tweede Wereldoorlog. Haar show valt samen met de Poolse dodenherdenking. "Het is een belangrijk moment uit de Poolse geschiedenis, dus we hebben besloten om mensen hieraan te herinneren", zegt een woordvoerder van Live Nation tegen de nieuwssite The Huffington Post.

Een Poolse groepering eiste aanvankelijk dat het concert werd afgelast, en ook veteranen uitten hun woede over het geplande optreden. Posters waarop het concert wordt aangekondigd, zijn vernield. Poolse slachtoffers worden jaarlijks herdacht tijdens verschillende ceremonies, onder meer met een minuut stilte.

Madonna's MDNA-toer, waarmee ze twee weken geleden ook Nederland aandeed, zorgt voor de nodige ophef. Zo wordt de 53-jarige zangeres aangeklaagd omdat ze tijdens haar show een foto liet zien van de extreemrechtse Franse politica Marine Le Pen met een hakenkruis op haar voorhoofd. Toch wist ze met haar reeks optredens een plek in de top drie van lucratiefste tournees aller tijden te veroveren.


Madonna toont oorlogsfilm voor concert Polen (Foto: Novum)