Vechtspel EA Sports UFC in de maak

Gamestudio EA Canada werkt aan een vechtspel rond de Ultimate Fighting Championship-vechtcompetitie, meldde uitgever Electronic Arts donderdagochtend. De vechtcompetitie staat bekend om haar bikkelharde gevechten. Wanneer het vechtsspel EA Sports UFC in de winkels ligt en voor welke spelcomputers is nog onbekend.

De Ultimate Fighting Championship is een vechttoernooi waarin vechtsporters uit verschillende takken van de vechtsport het tegen elkaar opnemen. Zo vechten worstelaars tegen kickboksers of karateka's.

Begin juni maakte Electronic Arts bekend een samenwerking aan te gaan met Zuffa, de licentiehouder van de Ultimate Fighting Championship. EA Sports UFC is het eerste spel dat de twee bedrijven samen maken. EA Canada was eerder verantwoordelijk voor de boksserie Fight Night.

Eerdere spellen rond de vechtsportcompetitie werden gemaakt door uitgever THQ en gamestudio Yuke's. Het in geldnood verkerende THQ verkocht begin dit jaar niet genoeg exemplaren van UFC Undisputed 3, waarna het besloot de licentie van de hand te doen.