Stille tocht Almelo rustig verlopen

De stille tocht woensdagavond in Almelo ter nagedachtenis van een 64-jarige Turkse man die eind juni dodelijk gewond raakte bij een burenruzie, is zonder incidenten verlopen. Dat laat een politiewoordvoerder woensdagavond weten. Aan de tocht namen ongeveer duizend mensen deel.

De politie had extra personeel ingezet om de stille tocht goed te laten verlopen. De stille tocht startte op het Rembrandtplein in Almelo en voerde langs de plek waar de overleden man werd neergeslagen, op de hoek van de Anjelierstraat en de Violierstraat.

De stille tocht werd volgens de organisatie gegeven om een signaal af te geven tegen racisme en zinloos geweld. Onder anderen Tweede Kamerlid Tofik Dibi (GroenLinks) nam deel aan de tocht.

Het 64-jarige slachtoffer was eind juni op een woordenwisseling van zijn zoon met achterburen afgekomen. Hij kreeg een klap en kwam met zijn hoofd op de grond terecht. Na elf dagen in coma te hebben gelegen, overleed hij. De 61-jarige buurman en zijn 23-jarige zoon zitten sinds de vechtpartij vast. De buren zouden overigens vaker ruzie met elkaar hebben gehad.


Stille tocht Almelo rustig verlopen (Foto: Novum)