Twaalf jaar cel voor tattookillers

Drie zogenoemde tattookillers zijn woensdag veroordeeld tot gevangenisstraffen van twaalf jaar. Volgens de rechtbank in Amsterdam zijn de mannen schuldig aan de liquidatiepoging op de Amsterdammer Marlon Dalfour in 2009. Justitie had celstraffen van dertien en vijftien jaar cel geëist.

De drie aanwezige verdachten, Jeroen S. en de broers Cor en Brian P., kregen van de rechters twaalf jaar cel opgelegd. Een vierde verdachte is nog voortvluchtig. Hij is bij verstek veroordeeld tot 12,5 jaar cel.

De rechtbank, die zitting hield in de extra beveiligde 'bunker' in Amsterdam-Osdorp, achtte bewezen dat de vier mannen, die hun bijnaam danken aan de tatoeage op hun rug, de moordpoging op Dalfour hebben voorbereid en uitgevoerd. Ook aan autodiefstal en wapenbezit werd het viertal schuldig bevonden.

Dalfour werd in augustus 2009 in de Vierlinghstraat in Amsterdam Slotervaart beschoten toen hij in zijn auto zat. Hij werd vanuit een rijdende auto onder vuur genomen met een automatisch wapen. Het slachtoffer raakte daarbij ernstig gewond.

De vier veroordeelden worden ook in verband gebracht met twee andere moorden uit 2009, die op de 30-jarige Boneka Belsereng en de 33-jarige Yassin Chakor. Het onderzoek naar deze moorden loopt nog.