Roermond pakt straatdealers aan met gebiedsverbod

Roermond treft maatregelen om de toenemende straathandel in drugs tegen te gaan. Die is een gevolg van de invoering van de wietpas op 1 mei. Tegen dealers wordt onder meer een gebiedsverbod ingezet.

Hoewel de wietpas leidt tot minder verkeersdrukte, omdat coffeeshops niet meer toegankelijk zijn voor buitenlanders, zorgt het ook voor een toename van de straathandel. In Roermond is een groep jongeren actief met de straathandel in drugs. De groep telt tussen de 25 en 40 personen, die tussen de 11 en 25 jaar zijn.

Zij houden zich op in de binnenstad en zorgen voor overlast, intimidatie en bedreigingen. Dit heeft al geleid tot 82 aanhoudingen. De gemeente heeft nu met de politie en het OM besloten om hard op te treden tegen deze jongeren. Zij kunnen rekenen op hogere straffen en gebiedsverboden.

"We moeten daar strak de hand aan houden en tegelijk voorkomen dat jongeren die door drugs snel aan geld willen komen, een doodlopende weg inslaan", zegt burgemeester Henk van Beers (CDA) over de maatregelen tegen de overlast.