[Tour] Saxo Bank speelde blufpoker

De Saxo Bankwielerploeg heeft vandaag in de vijftiende etappe blufpoker gespeeld, zo heeft Karsten Kroon onthuld. De Deense formatie miste de beslissende slag in de etappe en had Nicki Sörensen in de achtervolging rijden. Door het werk van zijn ploeggenoten kon de Deen na een stevige achtervolging aansluiten bij de koplopers.

In de vijftiende etappe duurde het lang voor er definitief een groep weg kon rijden. Toen dit eindelijk het geval was ging Sörensen te laat in de aanval om nog aan te kunnen sluiten. De Deen bleef op ruim een halve minuut hangen en dreigde tussen de koplopers en het peloton te blijven zwemmen. Een staaltje blufpoker van zijn Saxo Bankploeg voorkwam dit.

Kroon sprak hierover met de NOS. "Eigenlijk blokkeerde Sky de weg, zij waren blij dat er wat mannen weg waren. Sörensen ging er achteraan, maar hij had eigenlijk geen kans om dat gat dicht te rijden. Wij zijn toen op kop gaan rijden en hebben tegen de ploegen die een man mee hadden gezegd: als jullie niet wachten op Sörensen, rijden wij het gat dicht. Het was een beetje blufpoker, maar het werkte wel. De kopgroep wachtte namelijk op Sörensen." De Deen werd uiteindelijk vierde.