Ruim 3500 startbewijzen Vierdaagse blijven liggen

De organisatie van de Vierdaagse in Nijmegen heeft in totaal 41.472 startbewijzen uitgegeven. Dat meldt het grootste wandelevenement ter wereld maandag aan de vooravond van de Vierdaagse. Het aantal uitgegeven startbewijzen is lager dan vorig jaar, toen 42.812 wandelaars van start gingen.

De 45.000 mensen die zich hadden ingeschreven mochten hun startbewijs zondag of maandag ophalen. Dat dit jaar minder mensen uiteindelijk kwamen opdagen om hun startbewijs op te halen ligt vermoedelijk aan het druilerige weer, denkt de organisatie. "Vanaf 12.45 uur begon het stevig te regenen en dat hield de rest van de dag aan."

Vanwege files op de wegen rond de stad besloot de organisatie maandag de registratiebureaus een halfuur langer open te houden dan gebruikelijk. De extra tijd leverde uiteindelijk nog 72 aanmeldingen op.

De eerste wandelaars vertrekken dinsdag om 04.00 uur. Ze moeten zich voor 17.00 uur melden bij een registratiebureau bij de finish. Het weer is dinsdag waarschijnlijk wel wat beter. Weeronline.nl meldde maandag dat de eerste dag van de 96e Vierdaagse in Nijmegen dinsdag bewolkt en met wat buien begint. In de middag klaart het naar verwachting op.