[Tour] Rolland: "Mijn oortje werkte niet"

Pierre Rolland was niet op de hoogste dat Evans lek reed. De renner van Europcar kreeg het peloton over zich heen door aan te vallen op het moment dat Cadel Evans pech had. "Ik wist niet wat er gebeurd was, mijn oortje werkte niet", aldus de Fransman tegen Sporza.

"Ik viel aan om plaatsen te stijgen in het klassement", verdedigt Rolland zich. "Ik had de hele klim in de top vijf gereden en wist niet wat er achter me gebeurde. Ik vroeg de ploeg via mijn oortje om uitleg, maar er kwam geen reactie. Ik had meer dan een minuut voorsprong dus trok ik door. Na de afdaling had ik tegenwind en viel het peloton me op de nek. Pas toen Fränk Schleck me om uitleg vroeg, begreep ik wat er gebeurd was."

"Ik ken de wetten in het peloton en als iemand zou aanvallen om te profiteren van een lekke band, zou ik de eerste zijn om te reageren. Als ik alles had geweten, dan had ik niet aangevallen. Wie me kent, weet dat. De verwijten die ik nu krijg, doen pijn", zegt hij.

Dominique Arnould, de ploegleider van Rolland bij Europcar, bevestigt het verhaal van zijn bekritiseerde renner. "Zijn oortje werkte niet goed omdat hij te ver zat. Ik probeerde hem van de situatie op de hoogte te brengen, maar hij antwoordde niet. Er is geen reden om er ruzie over te maken. Pierre ging van bij het begin van de afdaling in de aanval. Hij had dus onmogelijk kunnen weten dat Evans in de problemen zat", stelt hij.