Clinton bekogeld in Egypte

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton is zondag tijdens haar staatsbezoek aan Egypte bekogeld met tomaten, schoenen en een fles water. Clinton's auto werd niet geraakt.

Het is onduidelijk wie de demonstranten in Alexandrië waren en wat de aanleiding was voor hun actie. In de nacht van zaterdag op zondag hadden demonstranten voor Clinton's hotel anti-islamitische leuzen geroepen. Volgens hen heeft de Amerikaanse regering de Moslim Broederschap geholpen aan de macht te komen.

De demonstranten in Alexandrië riepen onder meer "Monica, Monica". Een verwijzing naar Monica Lewinsky die in de jaren negentig als stagiaire in het Witte Huis een seksuele relatie had met de toenmalige president Bill Clinton, Hillary Clinton's echtgenoot.

Het is Clintons eerste bezoek aan Egypte sinds Mohammed Mursi tot president werd verkozen. Mursi won als kandidaat van de islamitische partij Moslim Broederschap de eerste vrije presidentsverkiezingen in Egypte, nadat een volksopstand een einde had gemaakt aan de 30-jarige dictatuur van president Hosni Mubarak.

Clinton bekogeld in Egypte
Clinton bekogeld in Egypte (Foto: ANP)