CC2012: Foxx: 'Stone vond me helemaal niets'

Acteur Jamie Foxx heeft harde en kritische regisseurs nodig om tot een goede acteerprestatie te komen. Dit zei hij gisteren tijdens een persconferentie op de San Diego Comic Con 2012.

,,Tijdens de opnames van Any Given Sunday (1999) zei ik mijn teksten heel hard, dat was ik gewend uit de tv-wereld", vertelde Foxx, "Stone kwam naar me toe en zei dat ik helemaal niet goed was en dat het echt beter moest voordat ik de rol kreeg." De 44-jarige acteur won in 2005 een Oscar voor zin rol als Ray Charles in de film Ray, maar ook daar had hij een strenge regisseur nodig. ,,Taylor Hackford kwam tijdens de productie naar me toe en zei dat als ik deze film zou verknoeien, dat hij mij eens zou verknoeien."

Tijdens de productie van Collateral, waarin Foxx een taxichauffeur voor een huurmoordenaar speelt, zei Foxx tegen producent Michael Mann dat hij "wel even gewoon zijn ding ging doen". Mann reageerde: ,,Jij gaat helemaal niet even je ding doen. Wanneer heb je ooit een taxichaffeur 'hun' ding zien doen? Het is een gewone werkdag voor je met niet Tom Cruise als passagier, maar zomaar iemand. Als je "je ding" doet, speel je Jamie Foxx."

Foxx speelt dit jaar in Django Unchained, de nieuwe film van Quentin Tarantino. Wederom werkt hij met een harde regisseur. ,,In het begin was Tarantino behoorlijk intimiderend. Hij wilde dat ik echt opging in de rol als slaaf. Dat is juist goed, ik heb zulke regisseurs nodig." Django Unchained gaat over een voormalig slaaf die samen met een premiejager op zoek gaat naar zijn geketende vrouw. Naast Foxx spelen ook Christoph Waltz, Samuel L. Jackson en Leonardio Di Caprio in Django Unchained.