[Tour] Kruijswijk vindt ritzege SŠnchez beloning

Steven Kruijswijk vindt dat Rabobank karakter heeft getoond met de etappezege van Luis Leon Sánchez. De Spanjaard was de sterkste in de veertiende etappe en bezorgde zijn ploeg een welkom succes in een tot dusver dramatisch verlopen Tour de France. "We hebben een slechte tour gehad, maar zijn er altijd voor blijven gaan", zei Kruijswijk, die zelf als tiende eindigde.

Kruijswijk vertegenwoordigde samen met Sánchez Rabobank in de oorspronkelijke kopgroep van elf renners. Een knappe prestatie, omdat de bankiersploeg nog maar met vier renners in koers is. "Er zijn weinig teams die kunnen zeggen dat ze met de helft van de ploeg in de kopgroep zaten", grapte de klimmer tegen de NOS.

Al snel was duidelijk dat Rabobank de kaart Sánchez ging spelen. Kruijswijk voelde zich niet heel goed. "We hebben flink moeten rijden om de voorsprong te krijgen. Luis Leon zei dat hij zich goed voelde. Als hij dat zegt, kun je daar doorgaans wel van op aan. Ik heb op de slotklim geprobeerd tempo te rijden en ben blij dat ik zo nog iets heb kunnen bijdragen."

Kruiswijk kwam zelf met klassementsambities naar Frankrijk. Samen met zijn inmiddels afgestapte ploeggenoten Bauke Mollema en Robert Gesink moest hij de Nederlandse eer hoog houden. Al na de eerste tourweek stonden alle Rabotroeven op grote achterstand. Daarvoor kreeg de ploeg veel kritiek.

Het bezorgde Kruijswijk gemengde gevoelens. "Je weet dat het zo gaat. We kwamen met andere ambities hier naartoe. Als je dan na een week alles in de prullenbak kunt gooien, is dat klote. Toen moesten we op zoek naar iets anders en gingen we voor etappezeges."


Kruijswijk vindt ritzege Sanchez beloning (Foto: Novum)