50Plus begint met campagne

Ouderenpartij 50Plus begint aankomende week al met het voeren van campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat heeft partijvoorzitter Jan Nagel dit weekend gezegd tijdens het partijcongres in Hilversum. Andere partijen beginnen pas in augustus met hun campagne.

Zondag werd bekend dat 50Plus de meest recente peiling van Maurice de Hond dicht bij een tweede zetel is. Eerder deze week meldde De Hond nog na een rondgang in opdracht van 50Plus dat veel ouderen ontevreden zijn over de huidige politiek. Bijna negentig procent zegt zich machteloos te voelen tegenover Den Haag, 78 procent vindt dat de huidige politieke partijen te weinig doen voor ouderen.

De groep kiezers boven de 50 jaar maakt in september ongeveer de helft uit van de totale kiezers die gaan stemmen. Acht procent van de ondervraagden zegt misschien op de 50Plus te stemmen. Dat is ongeveer vijf zetels. "Dat geeft goede hoop en extra energie voor onze campagne", aldus Nagel.

De campagne van 50Plus begint dinsdag. Vertegenwoordigers van de partij gaan eerst naar de provincie Friesland en bezoeken Heerenveen en Leeuwarden.